Sposób przygotowania

Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy . Dodać posiekaną cebulkę i paprykę pokrojoną w kostkę . Chwilę smażyć na małym ogniu,dodać ryż i dokładnie wymieszać ,aby ryż obtoczył się w tłuszczu. Na początek wlać jedną szklankę gorącego rosołu i cały czas mieszać.Potem gdy płyn zostanie wchłonięty wlać kolejną szklankę i przykrywamy pokrywą.Należy co jakiś czas przemieszać i pilnować ,aby uzupełnić płyn.Jak wlejemy trzecią szklankę rosołu ,to chwilę podgrzewamy i gasimy ogień.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i trzymamy pod przykryciem ok. 10 minut.Porcje na talerzu posypać startym serem i posiekaną natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mnian!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !