Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Ciasto: Podgrzewamy mleko w mikrofalówce. Do wysokiego naczynia wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i rozdrabniamy drożdże. Mieszamy tak, aby drożdże się rozpuściły. Wsypujemy łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól, dolewamy zrobione drożdże. Wszystko musimy wymieszać. Jak się połączy dodajemy odrobinę oleju. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut do czasu wyrośnięcia (podwojenia objętości) w ciepłe miejsce. Farsz na słono: Przyprawiamy mięso mielone cebulą, czosnkiem, kucharkiem, pieprzem (w czasie mielenia boczku na mięso mielone, mielę także cebulę i czosnek). Przyprawione mięso smażymy na odrobinie oleju. Po usmażeniu, farsz studzimy. Farsz na słodko: Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy cukier. Mieszamy. Gdy ciasto urośnie, dzielimy je na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy. Na tak przygotowane placki nakładamy farsz i zwijamy w rulonik.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !