Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Zmiksować z żółtkami i gotową przyprawą do ziemniaków. Białka ubić na sztywno i dodać do ziemniaków. Mięso wymieszać z podsmażoną na maśle cebulą, jajkiem i śmietaną. Doprawić mięso przprawami.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, na to położyć masę mięsną i przykryć pozostalymi ziemniakami. Piec ok 1 godziny w 180st.
Udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robię podobną ale zamiast mięsa mielonego wrzucam boczek wędzony. Spróbuję i takiej :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezly pomysl. Kiedys zrobie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wygląda świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !