Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa serowa z pulpecikami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
3 litr
marchew
2 sztuka
pietruszka
1 sztuka
serek topiony
300 gram
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 sztuka
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
do smaku
mięso mielone
500 gram
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
3 gram
sól
do smaku
Sklep Prymat
grzanki
do smaku
natka pietruszki
do smaku
bulion
1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat
3 gram
Sklep Prymat
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z pulpecikami

Marchewki i korzeń pietruszki myjemy i obieramy, następnie wrzucamy do zimnej wody i gotujemy. W tym czasie mieszamy mięso z jajkiem, bułką tartą, bazylią, oregano, pieprzem cayenne oraz solą i formujemy pulpety wielkości nieco mniejszej niż orzech włoski. Pulpeciki będą się lepiej formować jeśli zwilżysz dłonie zimną wodą. Kiedy woda zagotuje się w garnku wrzucamy pulpety oraz ziele angielskie, listki laurowe, pieprz i kostki rosołowe. Zostawiamy na 15 minut. Po tym czasie możemy zebrać ewentualne szumowiny. Z garnka wyjmujemy marchewki i korzeń pietruszki. Dodajemy serki topione. Należy dokładnie mieszać zawartość garnka. Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy przyprawą typu vegetta do smaku. Zupę posypujemy przygotowanymi wcześniej grzankami, startym żółtym serem i kilkoma listkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.03.2012 14:01
supcio
Kamila/kami007 14.03.2012 01:05
mniam
halina17 13.03.2012 19:58
dobra zupa
Emilia22 13.03.2012 17:44
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak