Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić ściereczką z drobinek torfu lub obrać ze skórki. Pokroić w połówki (jeśli są dość drobne) lub w ćwiartki (te większe).
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki i zioła prowansalskie, posolić i smażyć, często mieszając, aż pieczarki puszczą sok i skurczą się - odparować i doprawić wyciśniętym czosnkiem oraz pieprzem.
Podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) ******* Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    na ciepło pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    robie takie jako dodatek do mieska pyszności
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    My lubimy na ciepło, ale także takie prosto z lodóki z bagietką z masełkiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha pieczareczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !