Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z kostką mięsną. Mąkę dokładnie mieszamy w małej ilości wody. Tak samo robimy z przecierem pomidorowym. Natkę myjemy i siekamy. Do gotującego bulionu wlewamy rozcieńczony koncentrat i gotujemy. Następnie dajemy wymieszaną mąkę z wodą, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną pietruszkę. Wszystko gotujemy ok. 3 min na wolnym ogniu, aby mąką straciła surowy smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    Ja dodaję jeszcze śmietankę, pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super do gołąbków
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię taki sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobry przepis a ta natka...lubię jej zapach w potrawach.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !