Sposób przygotowania

Grzyby (rozmrożone) kroimy w drobną kostkę. podsmażamy na łyżce oleju, solimy i mieszamy do momentu, aż soki z grzybów nam odparują. Gdy to nastąpi zalewamy grzyby bulionem, doprawiamy, magi solą i pieprzem. Gotujemy bez przykrywania.
Przygotowujemy polędwiczki. Usuwamy zbędne błony i tłuszcz. Kroimy na około 2,5 centymetrowe plastry. Delikatnie rozklepujemy, posypujemy Kucharkiem z obu stron. Smażymy (ja to robię na grillowanej patelni), po 4 minuty z każdej strony.
W tym momencie grzyby powinny być już gotowe. Dodajemy śmietanę, czekamy aż nam się zagotuje sos, ewentualnie jeszcze doprawiamy. Polędwiczki upieczone ułożyłam na talerzu, polałam sosem grzybowym i podałam z kluskami śląskimi. doskonale nadają się także do podania z ziemniakami i makaronem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !