Sposób przygotowania

Mięso makreli oddzielamy od skóry, usuwamy ości, rozdrabniamy. Do makreli dodajemy serek smażony. Wstępnie podgrzewamy – ja to zrobiłam w kuchence mikrofalowej, ale można i tradycyjnie – dodajemy kminek, oregano i pieprz, mieszamy. Znowu podgrzewamy – całość musi mieć półpłynną konsystencję – dodajemy pastę wasabi. Po wymieszaniu jeszcze raz podgrzać, tak żeby szło ją rozsmarować (pasta szybko stygnie) i ciepłą nakładać na chleb. Zimną pastę natomiast można kroić i w ten sposób układać na pieczywie. Można posypać szczypiorkiem lub koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przepis :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !