Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny Kociołek z Kapustą Kiszoną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
wędlina 1/2 kg dowolnej
wędzony boczek 25 dkg
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
ziele angielskie 5 kulek
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino 1 szklanka ziołowego ,czerwonego
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny Kociołek z Kapustą Kiszoną

Mięso pokroić w grubą kostkę i wymieszać z przyprawą kuchni meksykańskiej .Kapustę jeśli jest mocno kwaśna to wypłukać i posiekać nożem -włożyć do garnka. Kiełbaskę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.Potem podsmażyć mięso i przełożyć do kapusty.Kapustę podlać wodą tak ,aby była przykryta ,dodać ziele i liście laurowe oraz kminek.Gotować ma małym ogniu przez ok. 2 godziny,w połowie gotowania wlać wino.Doprawić do smaku solą i pierzem najlepiej świeżo zmielonym . Następnego dnia też gotujemy ok. 2 godziny na małym ogniu .Im częściej bigos jest odgrzewany tym smaczniejszy .Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 11.09.2013 13:17
do takiego kociołka tak często bym zaglądała, aż dno bym zobaczyła.... :)
Katarzyna59 08.08.2012 19:49
smaczny
PaniMISIOWA 27.06.2012 18:22
uwielbiam takie kociołki
motylwe 11.03.2012 08:54
Ciekawe danie
smakowita 09.03.2012 17:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak