Sposób przygotowania

Żeberka zalać wodą dodać obrane i pokrojone warzywa- oprócz kapusty i cukinii-zagotować.Dodać kucharka i gotować do miękkości. Dodać poszatkowana i opłukana kapustę i kaszę jęczmienną.Gotować do miękkości i pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cukinię.Gotować zupę tak długo aż się zeszkli.Doprawić do smaku solą, cząbrem i świeżo zmielonym pieprzem.Na koniec wymieszać zupę z posiekaną natką pietruszki .

Komentarze

  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    jak ja dawno nie jadłam takiej zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !