Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w warzywnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

NA PULPETY:
mięso mielone 30 dag
kasza manna 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka
Na sos:
cebula 1/2 sztuki
marchew 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
pomidor ` sztuka
pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w warzywnym sosie

Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę i pokrojoną drobno cebulę, jajko, można dodać dwie łyżki wody albo mleka. Doprawić do smaku, zarobić masę. Na patelni rozgrzać, olej, dodać umyte i pokrojone pieczarki. Dodać obrane i pokrojone cebule, a także obraną i startą marchew. Podlać wodą i dusić. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do sosu razem z pokrojonym pomidorem. Posolić i dalej dusić. Z masy formować pulpeciki, obtaczać w mące, dodać do sosu. Dodać też kukurydzę, jeśli trzeba podlać wodą i dusić ok. 15 minut. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.06.2013 21:22
dla mnie pycha, chętnie wykorzystam ten przepis
bami 20.05.2012 19:49
Spróbowałabym :)
ronald88 09.03.2012 10:29
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak