Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagowa Fasolka z Boczkiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki szparagowej
1 kg
wędzonego boczku
30 dag
masła
2-3 łyżeczki
sól i pieprz
do smaku
bulion
1 i 1/2 szklanki
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa Fasolka z Boczkiem

Fasolkę umyć i obrać następnie zalać bulionem i udusić z dodatkiem masła, odcedzić.
Boczek pokroić w wąskie paseczki, wytopić, zarumienić i wymieszać z fasolką. Następnie doprawić do smaku i posypać zieleniną.
Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 11.09.2011 15:55
ciekawe
Iwusia 03.09.2010 09:43
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak