Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i umyć. Odciąć nóżki i pokroić w kostkę. Obieramy 1 cebulę i 1 pomidora i także kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło (najlepiej roślinne) i wrzucamy cebulę oraz pieczarki. Dodajemy pomidora i 3 pokrojone ząbki czosnku. Doprawiamy solą. W tym czasie kiedy wszystko się smaży drobno siekamy natkę pietruszki, zaś na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser żółty. Białko ubijamy w miseczce na sztywno. Do masy na patelni dodajemy białko, starty ser i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Kapelusze pieczarek napełniamy naszym przygotowanym na patelni farszem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 225 stopni przez około 10-15 minut. Czas przygotowania około 15 minut plus około 15 na zapiekanie. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    jeszcze do tego jakaś smaczna surówka i mozna sie delektować... grzybami tym bardziej pieczarkami w każdej postaci nie gardzę zajadam ze smakiem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm chętnie bym zjadła;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    To co lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    uwielbiam::)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !