Sposób przygotowania

Ugotowaną wcześniej w rosole włoszczyznę wyjmuję z zupy, marchew i pietruszkę kroję w małą kostkę i wrzucam z powrotem.

Gdy rosół się zagotuje, mieszam z naczyniu koncentrat pomidorowy z dwiema łyżkami rosołu, by dokładnie go rozprowadzić i wlewam do garnka.

Śmietanę hartuję dwiema łyżkami zupy i wlewam, dokładnie mieszając.

Podaję na gorąco z drobnym makaronem typu nitki lub z ryżem ugotowanym w osolonej wodzie. Dekoruję natką pietruszki.

Zupa wg tego przepisu jest lekka, gdyż nie jest zabielana mąką, ma delikatnie kremowy smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    uwielbiam pomidorówkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczna zupka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robie czasami na rosole ale dzieci nie chcą jej jeśc ..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nasza ulubiona zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !