Sposób przygotowania

Buraki i marchew umyć, brać i zetrzeć na drobnej tarce lub w robocie. Odcisnąć częściowo sok z warzyw, dodać 2-3 jajka ( ja dodałam trzy małe ). Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę, dodać do warzyw. Mąkę wymieszać ze skrobią kukurydzianą lub ziemniaczaną, dodać do masy warzywnej i dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki posiekać drobno. Masę obficie doprawić pieprzem i zostawić na 20-30 minut.
Jeżeli po tym czasie jest zbyt rzadka dodać jeszcze 1-2 łyżki mąki, wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać masę i smażyć jak placki ziemniaczane uważając żeby się nie przypaliły.

Podawać same lub z sosem mięsnym albo pieczarkowym.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    wyglądają przepięknie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawa jestem tego smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Zdrowo i pysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !