Sposób przygotowania

Cebulki namoczyć przez kilka godzin w chłodnej wodzie - następnie obrać. Z namoczonych łatwiej schodzi łuska.
Cebulki gotować 5 minut w lekko osolonej wodzie, a następnie osączyć łyżką cedzakową i przełoży do słoiczków.
W wywarze z cebuli ugotować marynatę (5 minut od zagotowania) dodając ocet, sól czosnkową, cukier, pieprz w ziarenkach, a po zdjęciu z ognia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Nakryć i odstawić do ostudzenia na całą noc. Odcedzić.
Czystą marynatę ponownie zagotować i gorącą zalać cebulki.
Pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pycha
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam te cebulki, są pyszne, ale po obraniu wszystkich przysięgałam, że więcej ich nie zrobię - to obieranie mnie znudziło, delikatnie mówiąc ;) Za to smak gotowych zachęcił mnie ponownie i na pewno powtórzę i w tym roku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !