Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy ok 3 łyżek masła roślinnego, a następnie wrzucamy jedno opakowanie warzyw na patelnie. Podsmażamy lekko po czym zalewamy wodą tak, aby nasze warzywa były całkowicie przykryte.Dodajemy odrobinę bazylii, oregano i soli do smaku. Przykrywamy pokrywką i dusimy, żeby nasze warzywa były miękkie. W tym czasie wrzucamy do osolonej gotującej wody makaron - świderki. Gotujemy tak około 10-15 minut. Na mniejszą patelnię wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojony pęczek koperku. Lekko solimy i cały czas mieszamy, jeśli nasz sos będzie zbyt gęsty można odrobinę wodą podlać. W brytfance rozsmarowujemy trochę masła, ewentualnie można to też robić w naczyniu żaroodpornym. Pierwszą warstwą będzie makaron, tak więc wsypujemy tyle aby nie było widać dna. Następnie warzywa itd. Ostatnią warstwę robimy z makaronu. Zalewamy naszym sosem śmietanowo-koperkowym całość i układamy plasterki sera żółtego. Posypujemy bazylią i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut. No i mamy gotową pyszną zapiekankę:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    propozycja fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    lubię:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !