Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik z kiszonych ogórków

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas ogórkowy
2 szkl
pęczek koperku
ząbek czosnku
smietana 18%
2 łyżki
jajko
2 szt
sól
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
ziemniaki młode
ogórki
2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kiszonych ogórków

Ogórki kroimy w cienkie plasterki. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ogórki, czosnek, kwas ogórkowy, połowę koperku i śmietanę mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Podajemy z chłodnikiem. Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Studzimy, obieramy, posypujemy resztą koperku i polewamy roztopionym masłem. Podajemy osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak