Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udziec duszony w kurkach i marchewce

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
1 szt ( 1 kg )
małej marchewki
300 g
kurek
300 g
cebula
1 szt
czosnku
2 ząbek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sosu sojowego jasnego
2 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżka
wody
100 ml
olej
4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec duszony w kurkach i marchewce

Udźca umyć, usunąć kość, pokroić na 3 części.
Na każdym kawałku ponacinać skórę.
Mięso skropić sosem sojowym i maggi, posolić i popieprzyć i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na rozgrzanym oleju obsmażyć każdy kawałek z każdej strony.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i chwilę smażyć.
Gdy cebula się podsmaży wrzucić obrane i umyte marchewki i kurki ( ja miałam mrożone ), podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Podawać na przykład z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.03.2012 10:01
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak