Przepis i sposób przygotowania na: Vol-au-vent z sosem mięsno - pomidorowym
Gotowe foremki włożyć do piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 st aż się zezłocą. Wyjąć z piekarnika i docisnąć ciasto w środku kominka aby zrobić miejsce na nadzienie.
Mięso wyczyścić i zmielić. Cebulę posiekać drobno, podsmażyć na oliwie, dorzucić mięso i smażyć aż wytopi się z niego ewentualny tłuszcz. Do usmażonego mięsa wrzucić pokrojony drobno czosnek i wlać pastę pomidorową. Przyprawić do smaku, dolać kilka łyżek wody i dusić aż smaki się zmieszają. Gdy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, dodać startą mozzarellę, wymieszać i nadziewać upieczone babeczki.
Można posypać po wierzchu mozzarellą.
Podawać na ciepło.
Smacznego