Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia. Foremką powycinać koła, po trzy do każdej z babeczki. W dwu z trzech kręgów wyciąć mniejszą foremką koła, tak aby zostały okręgi z pustym środkiem. Na każdym pełnym kółku umieścić po dwa "puste", tak aby powstał kominek. Kawałki ciasta zlepiamy rozmieszanym jajkiem. Ciasto w środku "kominka" nakłuć widelcem.
Gotowe foremki włożyć do piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 st aż się zezłocą. Wyjąć z piekarnika i docisnąć ciasto w środku kominka aby zrobić miejsce na nadzienie.
Mięso wyczyścić i zmielić. Cebulę posiekać drobno, podsmażyć na oliwie, dorzucić mięso i smażyć aż wytopi się z niego ewentualny tłuszcz. Do usmażonego mięsa wrzucić pokrojony drobno czosnek i wlać pastę pomidorową. Przyprawić do smaku, dolać kilka łyżek wody i dusić aż smaki się zmieszają. Gdy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, dodać startą mozzarellę, wymieszać i nadziewać upieczone babeczki.
Można posypać po wierzchu mozzarellą.
Podawać na ciepło.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow-jestem pod wrażeniem
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    już zapomniałam o pasztecikach wolowę :) jadłam ostatni raz wieki temu! pięknie ci wyszły
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !