Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w półplasteki. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, paprykę w paski.
Na oleju lekko zrumienić kiełbasę, dodać warzywa i przyprawy - przesmażyć razem kilka minut, stale mieszając, a następnie zalać litrem wody.
Gotować bez przykrycia 15 minut na średnim płomieniu,dolać posiekane grubo pomidory z puszki, a w zalewie z pomidorów, z odrobiną wody, rozpuścić sosy pieczeniowe.
Wlać i mieszać, aż sos się zagotuje i całość lekko zgęstnieje.
Doprawić ostatecznie do smaku.
Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    wyglada pysznie, muszę spróbować
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset>POLECAM</fieldset>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    bardzo dobry, i dodatkowo dla mnie musi być bardzo ostry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !