Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

schab zawijany w ciasto francuskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
cebula
1 szt
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
ciasto francuskie
1 opakowanie
jajko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone
2 (półwytrawne)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 szt
Sklep Prymat
schab
1.2 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab zawijany w ciasto francuskie

Wino zagotuj z listkiem,zielem,pokrojoną cebulą,pieprzem i sola,ostudź.Opłukany schab umieść w małym naczyniu,zalej marynatą,odstaw na dobę w chłodne miejsce.Mieso wyjmij z marynaty,obsmaż na maśle.Piecz 45minut w temp.200stopni,ostudź.Ciasto rozmroź,lekko rozwałkuj.Posmaruj białkiem,zawiń w nie mięso.Wierzch posmaruj żółtkiem.Piecz 30minut w temp.210stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 04.03.2012 07:52
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak