Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

chłodnik w kalarepce

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki
5 szt.
pomidory
1 kg.
cebula
2 szt.
czosnek
2 ząbki
bazylia świeża
1 łyżka
natka pietruszki
1 łyżka
sól i pieprz
oliwa
3 łyżki
kiełki lucerny
do dekoracji
tymianek
1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik w kalarepce

kalarepki umyć odciąć wierzchy wydrążyć środki sparzyć je wrzątkiem a następnie przelać zimną wodą aby zachowały swój kolor,pomidory sparzyć obrać ze skórki pokroić na ćwiartki i dokładnie wykroić gniazda,cebule drobno posiekać czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć go z solą,pomidory zmiksować blenderem na gładką masę z miąższem z kalarepek,cebulą,utartym czosnkiem i oliwą z oliwek,dodać posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku dokładnie całość wymieszać i nalewać do wydrążonych kalarepek udekorować kiełkami lucerny i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak