Sposób przygotowania

Dzień wcześniej namoczyć fasolkę w ok. 1,5 litra wody. Na drugi dzień dodać do tego kość, delikatnie posolić, dodać pokrojoną marchew, cebulkę. Gotować aż fasola będzie pół miękka. Pokroić w kostkę boczek i kiełbasę. Podsmażyć na patelni. Osobno pokroić łopatkę i podsmażyć na osobnej patelni. Do fasolki dodać łopatkę, boczek i kiełbasę. Zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Na odrobinie margaryny zrobić zasmażkę. Podsmażyć margarynę i dodać do niej 1,5 łyżki mąki, zrumienić, ciągle mieszając. Dodać do fasolki. Przyprawić. Wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    dawno takiej nie jadłam, aż nabrałam ochoty patrząc na zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam fasolkę :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię taką fasolkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !