Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab w rękawie
Kroki postępowania
Będzie czytelniej.
Najpierw przygotowujemy marynatę. Ja mieszam ze sobą:
-1 marynata klasyczna rozrobiona w 1/4 szklanki oleju
- dodaje do tego pół łyżeczki ziół prowansalskich
- pól łyżeczki majeranku
-pół łyżeczki pieprzu
-pół łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
-pół łyżeczki słodkiej papryki
-półtora łyżeczki czosnku granulowanego
-1 łyżeczka suszonej Bazyli lub 5 listków świeżej
Po rozmieszaniu marynaty wylewamy ją na nasz schab i wkładamy pod przykryciem do lodówki na całą noc
-5 ząbkami czosnku
-5 listkami bazylii
-1 mala cebulą pokrojoną w kostkę (surową)
-1 liściem laurowym
-1 zielem angielskim
Pieczemy w 180 stopniach przez około 1h 30 minut. Na ostatnie 15 minut pieczenia rozcinamy rękaw aby schab się zarumienił