Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto (ze składników od 1 do 5) i włożyć na 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty i podpiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Świeży brokuł podzielić na różdżki i podgotować. Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć. Ser feta pokroić w kostkę, oliwki na pół. Ser żółty zetrzeć na tarce, odłożyć trochę do posypania tarty. Resztę sera połączyć ze śmietaną, jajkami i przyprawami.
Na cieście wyłożyć kiełbasę, brokuły, oliwki, ser feta. Całość zalać sosem i posypać pozostałym serem żółtym. Zapiekać około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... mniam mniam...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wygląda bardzo smacznie;) masz piękne zdjęcia Agatko:)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !