Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać z osłonki i zmielić przez grube sitko maszynki. Smalec rozpuścić, dodać posiekaną cebulę i zmieloną kiełbasę - wymieszać i dodać przyprawy, oprócz czosnku.
Dusić kilkanaście minut, a pod koniec dodać wyciśnięty czosnek i jeszcze chwilę gotować.
Gorący smalec przełożyć do słoiczków, po sam brzeg, i zakręcić szczelnie. Słoiczki odwrócić dnem do góry i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tu coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę wypróbować, bo mój mąż przepada za taką sło0ikową kiełbaską
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja także robię ją głównie dla męża ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !