Przepis i sposób przygotowania na: Bułki drożdżowe z serem i wiśniami
Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Do miski wsypujemy mąkę . Żółtka rozmącamy z resztą cukru.
Margarynę po roztopieniu studzimy.
Wyrośnięty rozczyn wlewamy do mąki, dodajemy po chwili rozmącone żółtka, reszte mleka, a pod koniec wyrabiania roztopioną margarynę .
Wyrabiamy dokładnie by ciasto odchodziło swobodnie od miski.
Odstawiamy przykryte ściereczką na 30 minut do ponownego wyrośnięcia.
Międzyczasie mieszamy ser z jednym żółtkiem i 3 łyżkami cukru.
Na koniec łączymy z wiśniami.
Wyrośniete ciasto wykładamy na stolnice, rwiemy po kawałku ciasta i kształtujemy bułki, po środku robimy małe wgłębienie na nadzienie.
Na każdą bułkę kładziemy po łyżce masy serowej.
Pieczemy 15 - 20 minut w temperaturze 200 stopni C.