Sposób przygotowania

Surowe filety łososia pokroić w mniejsze kawałki, sprawdzić, czy nie ma ości (ew. usunąć szczypczykami) - usmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Usmażonego łososia wrzucić do malaksera (razem z tłuszczem ze smażenia), dodać olej z pestek winogron, surowe żółtka oraz przyprawy.
Zmiksować na jednolitą masę, dodać łososia wędzonego, koncentrat pomidorowy, dolać nieco śmietanki i ponownie zmiksować.
Masę umieścić w niewielkich kokilkach i odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy pomysł na smaczny i zdrowy pasztecik i jeszcze ciepły chlebek do tego pycha !
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Oj tak, domowy chlebek najlepiej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !