Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kaszą i białym serem - 2 propozycje podania
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem z oliwą.
Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody. Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.
W międzyczasie usmażyć nalesniki.
I. Wersja: Na naleśniki, na środek nałożyć farsz, zwinąć, podawać na ciepło.
II. Wersja : Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.