Sposób przygotowania

Orzechy laskowe drobno posiekać. Z wafli wyciąć okrągłe kółka od szklanki. Mięso włożyć do miski. Dodać 1 łyżkę bułki tartej, jedno jajko. Posiekane orzechy laskowe, przeciśnięty czosnek przez praskę. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku solą, pieprzem kolorowym, przyprawą do mięsa mielonego. Jeszcze raz dokładnie wyrobić masę mięsną. Formować okrągłe kotleciki wielkości kółek z wafli na grubość ok 1,5 cm. Układać kotleciki na krążkach wafla i drugim przyłożyć, dokładnie lekko przycisnąć. Panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    w dzieciństwie takie jadłam, fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !