Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie - odcedzić. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka roztrzepać, doprawiś, wsypać ostudzoną kaszę i dodać posiekaną zieleninę.
Na patelni rozpuścić masło i wlać masę jajeczną - nakryć i ogrzewać na niewielkim płomieniu, aż masa się zetnie. Ostrożnie odwrócić na drugą stronę i dosmażyć już bez przykrycia.
Podawać z ketchupem, majonezem, sosem tatarskim, jogurtem naturalnym lub twarożkiem.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="blue"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="blue">
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    no extra, w życiu na coś takiego bym nie wpadła.... gratuluję :)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajny pomysł
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jeśli ktoś nie lubi za delikatnych omletów, można dodać do masy 2-3 łyżki mąki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !