Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Obrane i pokrojone warzywa ułożyć na dnie garnka, na warzywach poukładać kawałki wieprzowiny i kurczaka. Dodać 2 litry bulionu(czyli 2 kostki bulionowe rozpuszczone w 2 litrach gorącej wody), liście
laurowe,ziele angielskie. Całość gotować na wolnym ogniu pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć warzywa, mięso,usunąć liście laurowe i ziele angielskie. Do wywaru dodać wątróbkę i gotować 7 minut. Wyjąć wątróbkę wywar przecedzić.Wystudzone mięso i warzywa zmielić 3 razy w maszynce do mielenia mięsa, potem ucierać kolejno wbijając jajka i wlewając po kilka łyżek wywaru.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczny być musi
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię dobre pasztety...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no no takiego cuda jeszcze nie widziałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    bardzo dobry :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !