Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 4 litry wody, wrzucamy kość od schabu i gotujemy przez około pół godziny.

następnie wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę (2 średnie) kawałek selera i jedną pietruszkę oraz 5 średnich ziemniaków. Wszystko gotujemy jeszcze przez około pół godziny.

na patelni w między czasie na maśle smażymy 3 średnie ogórki kiszone obrane ze skórki i starte na tarce z grubymi oczkami.

zasmażone ogórki dodajemy do wywaru wraz ze wszystkimi przyprawami, kostkami i kwaskiem z ogórków.

rozrabiamy w połowie szklanki zimnej wody 2 łyżki maki i dodajemy do zupy.

po zagotowaniu zestawiamy z ognia i dodajemy 300ml śmietany

Łączny czas gotowania to około 1 godzinka

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !