Sposób przygotowania

Oczyszczoną, umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem polędwicę wołową pokroić na 8 równych medalionów. W każdym kawałku mięsa zrobić kieszeń i wypełnić ją plastrem sera pleśniowego. Wołowinę zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z gruboziarnistą przyprawą do steku i odstawić na godzinę do lodówki.
Umytą paprykę piec na grillu do momentu, aż skórka mocno się zrumieni. Następnie każdą paprykę owinąć folią spożywczą i odstawić na 20 minut. Po upływie tego czasu odwinąć paprykę z folii, pokroić na 4 części, obrać ze skórki i oczyścić z nasion.
Cukinię i bakłażana pokroić na plastry grubości 1 cm, oprószyć solą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie wszystkie warzywa skropić oliwą z oliwek i oprószyć ziołową przyprawą do grilla Prymat.
Awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i połączyć z jogurtem, sosem greckim Prymat oraz posiekaną miętą.
Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu przez około 5 minut po każdej ze stron. Warzywa przełożyć na aluminiową tackę do grillowania i piec wraz z mięsem.
Grillowane jarzyny ułożyć na talerzach, na nich umieścić soczysty kawałek wołowiny. Danie podawać z sosem jogurtowym i grillowanym chlebem pita.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne tylko pleśń nie potrzebna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie jadam spleśniałych serów
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    brzmi naprawdę zachęcająco...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !