Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa imprezowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule
2
papryczki chilli
2
czosnek
3 ząbki
papryka czerwona
2
papryka żółta
2
papryka konserwowa
1
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
pieczarki
700 g
mięso mielone
700 g
pomidory krojone z puszki
2 puszki
bulion
2 litry
rozmaryn
śmietana
2 łyżki
sól
szczypta
Sklep Prymat
fasola
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa imprezowa

Bulion wlać do garnka . Dodać pomidory z puszki bez skórki a jeżeli jest to skórkę zdjąć i posiekane w kostkę papryki. Na patelni podsmażyć wraz z pokrojonymi wcześniej i obranymi cebulami , czosnkiem i pieczarkami .Zawartość patelni połączyć z wywarem . Następnie dodać puszkę fasoli , śmietanę i przyprawy . Zupę wymieszać i gotować przez około 60 minut . Można udekorować zupę kawałkami papryki , natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.02.2012 09:37
super
tom 20.02.2012 22:37
i impreza na całego , smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak