Przepis i sposób przygotowania na: Rosol mojej Babci
Zagotowuje wode w garnku -- jak juz widze ze woda zaczyna parowac to dodaje mieso. I zmiejszam gaz na sredni (na kuchenkach elektrycznych, gdzie max jest 9 -- ustawiam na 5 lub 6).
Nastepnie obieram i dodaje przkrojona na dwie/trzy czesci marchewke, pietruszke i seler. Obieram cebule.
Zeby rosol mial zlocisty kolor nalezy cebule poopalac na koncach -- nastepnie przekrajam ja na pol i wrzucam do rosolu.
Sole i pieprze do smaku.
I teraz najwazniejsze! Nalezy zmiejszyc gaz na male obroty (na kuchenkach elektrycznych -- ustawaim na 3 lub 4) i gotowac pod przykryciem przez minimum 2 godziny. Wowczas wszystko soba przejdzie i smak bedzie rewelacyjny!!
Trzeba jeszcze ugotwac makaron i na stol! :) Zycze smacznego!!