Sposób przygotowania

Szynkę moczymy w wodzie przez godzinę,następnie zalewamy ją wrzątkiem dodajemy obraną umytą cebulę ,pieprz i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu 2 godziny.Gdy wywar nam ostygnie wyciągamy szynkę i ją osuszamy.Z mąki i smalcu zagniatamy ciasto i przyprawiamy je solą i pieprzem ,w czasie wyrabiania dolewamy zimnej wody aby składniki nam się dobrze połączymy.Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę po czym wałkujemy i owijamy nim szynkę.Układamy na blasze na powierzchni robimy kilka otworków i pieczemy w piekarniku godzinę w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Daria14

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !