Sposób przygotowania

Drożdże łączymy z mąką oraz ciepłą wodą. Dodajemy olej, zioła i sól. Zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce przykrywając ściereczką.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i razem podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki masła i soli. Wędlinę kroimy również w plasterki. kukurydze odsączamy na sicie.
Ciasto zarabiamy jeszcze kilka chwil ,wałkujemy i wykładamy na dużą blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą.. Smarujemy odrobiną ketchupu; nakładamy pieczarki, wędlinę, oliwki, kukurydzę; oprószamy przyprawą. Wierzch posypujemy serem i polewamy ketchupem. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !