Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Mleko podgrzać - powinno być letnie. Dodać do niego drożdże i wymieszać. Do osobnej misy przesiać mąkę, dodać szczyptę soli i cukier. Wymieszać. Dodać mleko z drożdżami i wymieszać. Ciasto wyrabiać rękami. Gdy składniki ładnie się połączą dodać miękkie masło i wyrabiać dalej. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione (powinno przestać się kleić) odstawić w ciepłe miejsce i przykryć wilgotną ściereczką. Ważne żeby miejsce nie było zbyt ciepłe, bo ciasto będzie się kruszyć po upieczeniu, a gdy będzie za zimne to ciasto nie będzie chciało urosnąć.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Właśnie wróciłam z pracy i chciałam szukać przepisu na jakieś bułeczki, bo zapomniałam chleba kupić!! Super!! zaraz wypróbuje;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jaki typ maki pszennej użyłaś - 650?= są na focie doskonałe...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne bułki wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pysznosci
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !