Sposób przygotowania

Golonki obgotować w wodzie osolonej do miękkości. Wyjąć, usunąć kości, oraz zdjąć skórę. Mięso zmielić w maszynce. Zmielone mięso jeszcze raz gotujemy, tym razem z liściem laurowym, pieprzem, solą, zielem ang. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa - marchew i seler. Gdy warzywa będą już miękkie , wyjmujemy je i mięso i ponownie mielimy w maszynce. Do smaku doprawiamy octem i cukrem, ew. solą. Wkładamy w słoiki, lub w miseczki. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie nowość
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    ładny kolor, musi byc smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !