Sposób przygotowania

Filety umyć i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i ziołami prowansalskimi; porządnie zamieszać i odstawić pod przykryciem na 20 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić: cebulę pokroić w pióra, marchew w talarki, ziemniaki w kostkę, a czosnek potraktować praską. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, dodać cebulkę i czosnek, zeszklić. Włożyć mięso, chwilkę podsmażyć. Zalać gorącym bulionem. Dodać pozostałe warzywa. Doprawić pieprzem i natką pietruszki. Dusić pod przykryciem aż wszystkie składniki będę miękkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !