Sposób przygotowania

Sezamki drobno pokruszyć.

W rondelku rozpuścić margarynę,dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sezamki, chwilkę trzymać na ogniu ciągle mieszając. Zdjąć, ostudzić, polać mięso, odstawić na 1 godzinę. Co kwadrans polewać marynatą udka lub je przewracać.Ja marynuje mięso od razu w naczyniu w którym będę je piekła.

Piec ok 1 godziny w temp. 170 stopni od czasu do czasu podlewając udka od czasu do czasu.

Na 15 minut przed końcem pieczenia dodałam 7 pieczarek przekrojonych na połówki, wymieszałam z wytworzonym sosem i piekłam wszystko do upływu równej godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm wygląda znakomicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !