Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

UDKA KURCZAKA W SEZAMKACH P.G.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe
2 szt
SEZAMKI
1 op
margaryna
2/3 szt
sproszkowana papryka
1/2 op
Sklep Prymat
chilli
1 łyżeczka
kardamon
szczypta
Sklep Prymat
Kolendra cała Prymat
szczypta
czosnek
2 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA KURCZAKA W SEZAMKACH P.G.

Sezamki drobno pokruszyć.

W rondelku rozpuścić margarynę,dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sezamki, chwilkę trzymać na ogniu ciągle mieszając. Zdjąć, ostudzić, polać mięso, odstawić na 1 godzinę. Co kwadrans polewać marynatą udka lub je przewracać.Ja marynuje mięso od razu w naczyniu w którym będę je piekła.

Piec ok 1 godziny w temp. 170 stopni od czasu do czasu podlewając udka od czasu do czasu.

Na 15 minut przed końcem pieczenia dodałam 7 pieczarek przekrojonych na połówki, wymieszałam z wytworzonym sosem i piekłam wszystko do upływu równej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 13.02.2012 22:02
smacznie
treonina 13.02.2012 17:59
mmm wygląda znakomicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak