Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj z miodem w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja
4 sztuk
miód
3 łyżka
ocet balsamiczny
2 łyżka
jajko
1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/4 szklanka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
olej do smażenia
1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z miodem w panierce

Filet z mintaja rozmrozić, pokroić na prostokąty. Zrobić zalewę. Jajko rozmącić, dodać miód, dodać ocet balsamiczny, sól, pieprz i kawałki ryby namoczyć w powstałej zalewie. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.07.2013 08:53
pyszna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak