Sposób przygotowania

Mięso z szynki wieprzowej zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sicie. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmielić wraz z mięsem. Cebulę obrać i przepuścić przez maszynkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, dodać jajka do mięsa. Ser pokroić w plasterki w środek sera zawinąć oliwkę. Nabierać w dłoń mięso do środka wkładać oliwkę z żółtym serem, formować małe okrągłe kotleciki. Obtaczać kotleciki w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Porcjować z ulubioną sałatką np. warzywną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !