Sposób przygotowania

Mięso zalać wrzącą wodą, przyprawić, gotować na małym ogniu. W tym czasie włoszczyznę należy zalać przegotowaną, ciepłą wodą, odstawić do momentu napęcznienia. Po upływie 25 minut od wstawienia mięsa należy do niego dodać napęczniałą już włoszczyznę. Całość gotować do momentu gdy mięso będzie miękkie. Aby przygotować sos należy do naczynia wlać odtłuszczony już wywar, dodać zawiesinę mleka z mąką całość zagotować i mieszając dodawać sok z pomarańczy. Przed podaniem pokroić mięso, zalać sosem, obłożyć plasterkami pomarańcza, posypać natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada się super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Wyborne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    brzmi obłędnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ciekawe...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyborne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ślinka cieknie :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ojjj cielęcinka w takim sosiku to coś przepysznego MNIAM!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    cielęcinka-mniam, mniam,
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taki obiadek to bym sobie życzyła....
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny pzepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny obiadek
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !