Sposób przygotowania

Schab rozbić jak na kotlety-dość cienko.Oprószyć solą i pieprzem.Przygotować farsz:Pomidory pokroić w cieniutkie paseczki,por pokroić w półplasterki cieniutko ,dodać zmiażdżony czosnek i podsmażyć wszystko na oleju.Wystudzić.Farsz rozsmarować na roztłuczonym mięsie i zawinąć w roladkę .Spiąć wykałaczką.Każdą roladkę obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z wszystkich stron na złoto.następnie wlać wino i dusić na małym ogniu ok 15 min.Dolać bulion i dusić kolejne 10minw tym czasie powstanie sos którego już nie trzeba zagęszczać ewent doprawić według uznania solą.Podawać z kluskami lub kopytkami i surówką

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Luki

    brzmi zachęcająco
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    oj co za pyszności:)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !