Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć dzień wcześniej w letniej wodzie, następnie wstawić do gotowania w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i na wolnym ogniu zrumienić ją do uzyskania złotego koloru, czosnek obrać, drobno go posiekać i dodać do cebuli, podsmażyć razem, stale mieszając. Ziemniaki wyszorować, obrać i pokroić w kostkę, następnie ugotować do miękkości w małym garnku. Do garnka w którym gotowała się fasola dodać cebulę i czosnek, dodać ziemniaki oraz marchew startą na drobnych oczkach. Następnie dodać kostkę rosołową i zagotować zupę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !