Sposób przygotowania

Kapustę umyć i drobno poszatkować. Do garnka wrzucić poszatkowaną kapustę, drobno pokrojoną w cząstki młodą marchewkę, pietruszkę, seler. Dodać ziele angielskie, pieprz, kminek mielony, liść laurowy i ząbek czosnku. Dodać umyte skrzydełka i wołowinę. Dodać sól. Gotować do momentu, aż kapusta będzie miękka. Wyjąć mięso. Dodać pokrojone ziemniaki i dalej gotować do miękkości. W między czasie obrać skrzydełka z mięsa, pokroić wołowinę i dodać ponownie do zupy. Do doprawienia do smaku używałam soli, i 1/2 kostki mięsnej. Ziemniaki można dodać od razu i gotować razem z kapustą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !