Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, osuszyć.
Oliwę, ocet i sos sojowy wymieszać z miodem, sól morską i chili. Udka dokładnie natrzeć marynatą i zostawić na godzinę w lodówce. Po tym czasie Umieścić udka w naczyniu żaroodpornym z pokrywką i piec 45 min w temperaturze 160 st. Po tym czasie odkryć i piec jeszcze 15-20 minut żeby udka się przyrumieniły.
Marchewkę i groszek rozmrozić, odsączyć. Na patelni rozpuścić masło i dusić warzywa kilkanaście minut na niewielkim ogniu, żeby nie straciły jędrności. Dosypać cukier i zwiększyć ogień, smażyć mieszając aż cukier ładnie się skarmelizuje .
Podawać kurczaka z jarzynką, można z ziemniakami z wody.


Smacznego

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pycha po prostu pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne po prostu mistrzostwo
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !